Canlı kırmızıyla ve beyazla bezenmiş Porto De Mos bayrağı..
The flag of Porto De Mos with its white and bright red color...
Porto De Mos'tan genel görünümler;
General views from Porto de Mós;
Eski bir evin tarih anlatan penceresi...
Old window that can show the history...
Bazı evlerin bahçesinde dalgalanan Portekiz bayrağı...
Some house have flags of Portugal in their gardens..
Bu görüntü, Hz. İsa'nın ölmeden önce yürüdüğü son uzun yolu temsil etmektedir. Son uzun yürüyüş boyunca, yol üzerinde ki her adım, her uğradığı yer İsa'ya özel anlar katmaktadır.
The picture represents the long walk of Jesus to way of the cross before he killed. During the long walk, every moments and every durations are special for Jesus.
Mis gibi kokan, rengarenk çiçeklerle sarmalanmış bir evin dışarıdan görüntüsü..
Home is embosomed with colorful flowers..
Porto De Mos 'ta dikkatimizi çeken bir diğer şey ise kapı kolları oldu.Genelde evlerdeki kapılar ahşap ve kapı kolları oldukça farklı..
The another thing that attract our attention is door handles. Generally, houses are made from wood and their handles are different.
Sao Miguel Kilisesi
Sao Miguel Church
Mos Monument
PORTO DE MOS MUZESI
Porto de Mos Museum
PORTO DE MOS KALESI
Porto De Mos Castle
The most important fish;
Bacalhau
Portekiz mutfağı, pirinç, patates, ekmek, et, deniz ürünleri ve balık kullanılan çeşitli tariflerle zengin bir mutfaktır. Portekizlilerin özellikle Morina balığından yapılmış yemekleri çok sevdikleri ve Portekiz’de bacalhau denen bu yemeklerin yılın her günü için farklı olmak üzere 365 değişik şekilde pişirildiği söylenir.
Portuguese cuisine is rich interms of rice, potatoes, bread, meat, seafood and fish and various recipes that are used in the kitchen. Portuguese people love especially foods that are made by Morina fish.It is called " Bacalhau" in Portugal. The most interesting thing is that there are 365 ways to cook bacalhau:)
Portekiz'deki marketlerde kurutulmuş olarak satılır 1000 e yakın yemekte kullanılan bir balık türüdür.Herhangi bir yemekte kullanılmadan önce iki gün suda bekletilir.Pişirilmesi oldukça zordur. Ayrica, satıldığı yerlerde kokusundan yanına yaklaşılmaz.Tadına gelince biz pek sevmedik :)
Bacalhau is sought in the market as exsiccation and it is used in nearly 1000 foods. Bacalhau steep in the water during two days before using in any food. so cooking this fish is not simple. Also, the smell of this fish not so good. If you ask to us "do you like" ? The answer is unfortunately No;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder