5 Eylül 2013 Perşembe

Kaşifler Anıtı (Padrao dos Descombrimentos)











    Padrão dos Descobrimentos (Keşifler anıtı) Portekiz'in başkenti Lizbon'un Belém semtinde, Coğrafi Keşifler anısına yapılmış bir anıttır. Anıt gemilerin 15 ve 16. yüzyıllarda bilinmeyen yönlere sefere çıktığı Tejo Nehri kıyısına yapılmıştır.
Anıt zeminden yukarı doğru, 52 metre yüksekliğinde yelkenleri açık bir karavele benzeyen beton blok şeklindedir. Nehir tarafında anıtın bütün yükünü taşıyan oyuk Bu karavelin üzerinde dönemin tarihe geçmiş kaşifleri, sanatçıları ve bilim insanları vardır. Keşifler anıtı, Portekizli sanatçılar Cottinelli Telmo ve Leopoldo de Almeida tarafından 1940 yılında yapılan Portekiz Dünya Fuarı için tasarlanmıştır. İlk olarak dayanıksız bir şekilde yapılan anıt, 1960 yılında Portekiz'in Coğrafi keşiflerdeki en önemli isimlerinden Prens Henry'nin (Denizci Henry, Infante Dom Henrique) ölümünün 500. yılı anısına betona tekrar yapılmıştır.


     The early history of Portugal is shared with the rest of the Iberian PeninsulaThe name of Portugal derives from the Roman name Portus Cale. The region was settled by Pre-Celts and Celts, giving origin to peoples like the GallaeciLusitaniansCeltici and Cynetes, visited by Phoenicians and Carthaginians, incorporated in the Roman Republic dominions as Lusitania and part of Gallaecia , after 45 BC until 298 AD, settled again by SuebiBuri, and Visigoths, and conquered by Moors. Other minor influences include some 5th-century vestiges of Alan settlement, which were found in AlenquerCoimbra and even Lisbon



              The amazing outlook...


     Ayrıca anıtın en üst katına çıktığınızda sizi inanılmaz güzellikte bir Lizbon manzarası karşılayacak. Öğrenci 2 euro tam 3 euro olmakla birlikte, buraya çıkıp manzarayı görmeniz için ısrar ediyoruz:)
  
   When you go top of the monument, there is a unbelievable outlook of Lisboa. The price is not expensive. The price of student is 2 euros and the price of overall is 3 euros. We are insisted on that you should go top and see the magnificent  looking:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder