12 Eylül 2013 Perşembe

Nazare


Nazaré belediyesi, Portekiz'in Centro bölgesine bağlı Oeste altbölgesinin belediyelerinden biridir.Atlas okyanusu kıyılarında  Lizbon ve Porto'nun kuzeyinde yer alan balıkçılar cennetidir.Nazare'nin neredeyse bütün halkı geçimini balıkçılıktan sağlarlar.Balıkçılar geleneksel kıyafetlerini giyerler.Bu yüzden turistlerin oldukça ilgilsini çeker.Nazare gerçekten Portekizde mutlaka görülmesi gereken güzel bir sahil kasabasıdır..


Nazaré has become a popular tourist attraction, advertising itself, internationally, as a picturesque seaside village. Located on the Atlantic coast, it has long sandy beaches (considered by some to be among the best beaches in Portugal), with lots of tourists in the summer. The town used to be known for its traditional costumes worn by the fishermen and their wives who wore a traditional headscarf and embroidered aprons over seven flannel skirts in different colours. These dresses can still occasionally be seen.








Geleneksel Nazare kadınları balıktan dönen kocalarını beklerken resmedilmiş bir tablo...
The picture describes the women of Nazare when they are waiting for their husbands.
Nazare kadınları tuttukları tabelalarla ev veya pansiyon kiralıyorlar ve boyunlarında ölmüş kocalarının resimlerini taşımalarını bizim dikkatimizi en çok çeken durum oldu...
Traditional Nazare Women They have signboards to rent a home and pansions for tourists. One thing attract our attention that women of Nazare carry their husbands' picture on their necklace.

Nazare'de hediyelik eşya satan birçok mağaza var fakat bu mağaza biraz daha özel çünkü burada daha çok ve daha değişik eşyalar satılıyor. Turistler buraya geldiklerinde spesyal hediyelik eşyaları kolayca seçebililer.

In Nazare, there are lots of shops but this is a especial shop because there are many kinds and different things that can be a gifts. When tourists come here, they can choose special presents easily

Nazare caddelerinde birçok sokak satıcısı var ama fiyatları bize biraz pahalı geldi.
In Nazare streets, there are many tallymans but according to us, the price is expensive.
Sizinde gördüğünüz gibi, burada birçok çadır var ve insanlardan güneşten korunmak i.in bu çadırlarda kalabiliyorlar.
As you see, there are tents and people can stay in the tents to avoid the sun.

Hayran bırakan Nazare, sahil ve okyanus manzarası... 
Amazing outlook of Nazare, beach, oceon...






Nazare'ye nasıl gidilir?
Portekizde şehirler arası ulaşım oldukça kolay.Bunun için bir çok firma var.En yaygın olan 2 tanesinin linki;

Bulunduğunuz her şehirdeki otobüs terminalinden diğer şehirlere internetten saatlere bakarak gitmek istediğiniz yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder